bs
bs

Otvoren poziv za učešće mladih aktivista na MESS-u Sarajevo

Otvoren poziv za učešće mladih aktivista/aktivistkinja iz PRO-BUDUĆNOST zajednice na Internacionalnom teatarskom festivalu MESS

U sklopu teatarskog festivala MESS, koji se održava u periodu od 2. do 12. oktobra/listopada, 2015. godine, bit će organizirani razgovori sa režiserima i glumcima iz predstava koje su učesnici imali priliku gledati. Tokom posjete (od 7. do 11. oktobra 2015.), u sklopu jutarnjih aktivnosti bit će organizirane posjete Historijskom muzeju, Tunelu spasa i slično.

Učešće aktivista i aktivistica MESS-u podržava i USAID-ov projekat PRO-Budućnost koji implementira CRS zajedno sa partnerima. Upravo je posjeta MESS-u prilika da se kod učesnika potakne razmjena mišljenja, kritičkog razmišljanja, te dijalog ljudi sa različitim iskustvima i identitetima, što je u skladu sa ciljem i djelovanje projekta PRO-Budućnost.

Prijave za učešće se mogu slati do 28. 09. 2015. godine (ponedjeljak) na email beti@yihr.org. Tokom boravka obezbijeđeni su smještaj, hrane, te sredstva za refundaciju putnih troškova.
Sva dodatna pitanja možete uputiti na beti@yihr.org ili 033/219 047.

Pozivamo sve mlade ljude iz lokalnih zajednica, ucesnica projekta, da se prijave i razviju svoje sklonosti prema teatru, umjetnosti, ali i povjerenju, razumijevanju i odgovornosti.
Napomena da će prednost kod odabira imati oni koji nisu učestvovali na PRO-Budućnost događajima (kampovi i sl.) kako bismo ohrabrili i dali priliku što širem broju mladih u našim zajednicama.

Related Posts