bs
bs

“Gdje je nekad bio dom” – knjiga priča

Sa velikim uzbuđenjem vam predstavljamo našu najnoviju knjigu, “Gdje je nekad bio dom”. Ova zbirka priča odražava autentična iskustva mladih iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Španije i Austrije, koji su se udružili s mladima iz globalnog juga. Kroz ove priče, istražujemo njihove živote, isprepletene s migracijama izazvanim klimatskim promjenama.

Svaka priča u knjizi donosi nam jedinstven pogled na svijet ljudi koji su suočeni s izazovima i promjenama u svom okolišu. Ova raznolika grupa autora dijeli svoje intimne priče o napuštanju svojih domova, suočavanju s nepredvidivim okolnostima i pronalaženju novih puteva u svjetlu klimatskih promjena.

Kroz svaku stranicu ove knjige, će te biti uvučeni u svijet raznolikosti i međusobnog razumijevanja. Priče iz različitih dijelova svijeta pokazuju nam da su migracije više od geografskog pomicanja; to su priče o hrabrosti, izdržljivosti i zajedničkom traženju bolje budućnosti.

“Gdje je nekad bio dom” poziva nas da razmotrimo šire implikacije klimatskih promjena na živote mladih i potiče nas na djelovanje kako bismo zajedno stvorili održivije okruženje. Ova knjiga nije samo zbirka priča, već i podsjetnik da smo svi povezani u globalnoj mreži izazova i promjena. 

Nadamo se da će vas “Gdje je nekad bio dom” inspirirati, potaknuti na razmišljanje i potaknuti na djelovanje.

Knjiga priča 👉 “Gdje je nekad bio dom” 👈

Knjiga je kreirana u sklopu projekta “Iznad priča” sufinanciranim od strane Europske Unije. Partneri na projektu su Umanotera (Slovenija), Sudwind (Austrija), LDA Mostar (Bosna i Hercegovina), CEPS (Španjolska).

Related Posts