bs
bs

Obuka namijenjena mladima grada Mostara u sklopu projekta “Osnažimo mlade da mijenjaju svijet”

📍YOUth HUB (prostorije LDA Mostar)

👥20 učesnika/ce

📅24.-26.10.2022.

⏱️10:00-15:30

💻Projekat: „Osnažimo mlade da mijenjaju svijet“

🧾Naknada: novčana

 

⚠️ROK za prijavu je 17. oktobar/listopad 2022⚠️

 

#LDAMostar pruža vam priliku za učešće na treningu/obuci namijenjenoj mladima grada Mostara na temu: „Metodologija istraživanja kroz participativno djelovanje (PAR)“ u sklopu projekta “Osnažimo mlade da mijenjaju svijet” (“Youth Empowered to Change the World”), koji sufinancira Evropska Unija.

Obuka će se sastojati iz dva ciklusa.

Prvi ciklus obuke će se održati 24.-26. oktobar/listopad 2022.god. od 10:00-15:30, u prostorijama YOUth HUB-a (prostorije LDA Mostar), Fra Ambre Miletića 30, Mostar 88000.

⚠️Svi mladi koji se prijave za učešće u prvom ciklusu treninga, imati će mogućnost prisustvovati i na drugom ciklusu treninga koji će se održati u martu/ožujku 2023. godine.

„Osnažimo mlade da mijenjaju svijet“ je projekat koji je fokusiran na direktne potrebe mladih, te nudi konkretna znanja i alate koristeci PAR metodologiju (Metodologiju istraživanja kroz participativno djelovanje), a sve sa ciljem osnaživanja mladih kao društvenih katalizatora promjena u svojim zajednicama i unaprijedjenja nivoa njihove participacije u društvu u kojima žive.

Glavni cilj obuke je podržati i osvijestiti mlade da budu kompetentni istraživači PAR metodologije sa vještinama i znanjem za implementaciju PAR-a na lokalnom i regionalnom nivou. Ova obuka će osposobiti i unaprijediti znanje  budućih istraživača o PAR metodologiji i načinu na koji rade sve istraživačke korake.

Tokom prvog ciklusa obuke za mlade iz Mostara obradit će se:

  • Metodologija istraživanja kroz participativno djelovanje (PAR);
  • uloge i odgovornosti onih koji su uključeni u istraživanje;
  • Istraživačka pitanja;
  • Metode istraživanja;
  • Izrada plana istraživanja;
  • Razvoj istraživačkih instrumenata;
  • Prikupljanje podataka.

Prijavite se tako što ćete popuniti sljedeći 👉 Google obrazac.

 

 

 

 

Related Posts