bs
bs

Partnerstvom prema funkcionalnijem i inkluzivnijem Mostaru

Saradnja civilnog društva i Grada Mostara se nastavlja kroz Projekat Mostar – Prostori koji pokreću

U srijedu, 21.9.2022. godine, u okviru ‘Projekta Mostar-Prostori koji pokreću’, prva grupa polaznika programa Akademije liderstva (LAP) je počela sa ciklusom treninga programa.

Predstavnici nevladinih organizacija i Grada Mostara su se tokom trodnevnog treninga upoznali sa alatima koji će im omogućiti bolje upravljanje odgovornošću i promjenama unutar organizacija/institucija iz kojih dolaze. Učesnice i učesnici su imali priliku diskutovati o vrijednostima u liderstvu, liderskim stilovima i liderskom načinu razmišljanja, te na praktičan način aplicirati naučene strategije.

Program treninga kreiran je od certificiranih trenera programa Akademije liderstva (LAP), a uz pomoć ankete koju su, u sklopu prijave na navedeni program, popunili predstavnici nevladinih organizacija, te samoprocjene Grada Mostara.

Program Akademije liderstva (LAP) je program osposobljavanja prvenstveno namijenjen javnim vlastima na različitim razinama vlasti za strategije i izgradnju kapaciteta koji se podučavaju u dva ciklusa. Svrha programa je naučiti sudionike boljim vještinama vođenje, upravljanja i planiranja. U cilju podržavanja procesa demokratizacije, kroz jačanje dobre uprave i izgradnje kapacitata lokalnih vlasti i civilnog društva, Agencija lokalne demokratije iz Mostara, kroz ciklus treninga uključuje i predstavnike civilnog društva u navedeni program.

Program Akademije liderstva (LAP) se sprovodi u okviru „Projekta Mostar – Prostori koji pokreću“ kojeg finansira Vlada Ujedninjenog Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN) češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević)Agencija lokalne demokratije iz Mostara (LDA Mostar) i Udruženje građana Nešto Više (NV).

Related Posts