bs
bs

Radionica i panel diskusija ”Mladi Balkana za Evropu – Mi smo Evropljani”

Saznajte sve o EU Poglavlju 19 i upoznajte se sa radnim pravima

Koje su to vještine koje su neophodne mladima kako bi lakše došli do posla? Kako volonterski staž i praksa mogu da pomognu mladima prilikom zapošljavanja? Koja prava imaju volonteri-ke/praktikanti-ce, a koje obaveze imaju organizacije koje organizuju volontiranje/praksu?

Odgovore na ova i slična pitanja možete dobiti na radionici ’Mladi Balkana za Evropu – Mi smo Evropljani”, u organizaciji Agencije lokalne demokratije Mostar u četvrtak, 5.03.2020. godine. Radionica će se održati u prostorijama EU Info Point-a u Mostaru (Kardinala Stepinca bb – Mepas Mall, IV sprat, 88 000 Mostar), početkom u 10:00 sati.

Na radionici će se mladi kratko upoznati sa osnovnim aspektima poglavlja 19 u pristupnim pregovorima sa EU, koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje. Potom će mr.sc. Goran Dodig, voditelj finansija i poslovnog konzaltinga – Intera TP sa učesnicima razgovarati o vještinama koje su mladima neophodne kako bi bili uspješni na tržištu rada, a gdja. Daniela Marić, pravna savjetnica u SYNC grupaciji, održaće prezentaciju o pravima radnika/ca i volontera/ki, obavezama poslodavaca, ali i o tome kako mladi mogu da se zaštite od zloupotreba koje se dešavaju na volonterskim praksama.

U drugom dijelu biće održana panel diskusija na kojoj će se mladima predstaviti organizacije i institucije koje pružaju prakse i volonterski staž. Na panelu će učestvovati mr.sc. Goran Dodig, voditelj finansija i poslovnog konzaltinga – Intera TP, gđa Sanja Đermanović, predstavnica udruženja Nešto više Mostar, doc. dr Goran Ćurić, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru i Maja Vejzovic, predsavnica udruzenja Agencija lokalne demokratije iz Mostara.

Pomenuta aktivnost odrzava se u sklopu projekta “Mladi Balkana za Evropu”, koji je kofinansiran od Evropske komisije (IPA Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017) i Balkan Trust for Democracy (German Marshall Fund of the United States.

Vidimo se u četvrtak u EU Info Point-u Mostar!

Agendu događaja pronađite na sljedećem LINKU.

Related Posts