bs
bs

U Mostaru održan lokalni forum “Naše kulturno nasljeđe”

Sudionici foruma naglasili važnost očuvanja i promocije lokalnog kulturnog nasljeđa

U organizaciji LDA Mostar danas je u prostorijama Code Hub Mostar održan Forum ”Naše kulturno nasljeđe”, koji je jedna od aktivnosti našeg projekta CLINK – Cultural heritage LINKing diversities in Europe, sufinanciranog kroz EU program Europa za građane. Na Forumu su sudjelovali predstavnici relevantnih javnih institucija, obrazovnih ustanova, privatnog i nevladinog sektora, te pojedinci koji daju svoj doprinos u očuvanju kuturnog nasljeđa. Panelisti Foruma su bili arhitektica Senada Demirović Habibija, predstavnica Grada Mostara, koja je govorila o značaju UNESCO svjetske baštine u lokalnoj zajednici, Boris Trapara iz CHwB BiH – Kulturno nasljeđe bez granica, govorio je o značaju neformalnog obrazovanja za očvanje kulturne baštine, Aida Bičakčić, predstavnica Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine govorila je o nasljeđu Bosne i Hercegovine, te Edin Pandur, Vlasnik obrta Art Studio Pandur, koji je sudionicima foruma govorio o značaju starih zanata kao promotora kulturnog nasljeđa. Fasilitator događaja bila je Amra Šarančić Logo iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Forum je također bio i prilika za mlade poduzetnike i umjetnike da izlože svoje rukotvorine i umjetnička dijela inspirirana kulturnom baštinom BiH, kao i prilika za povezivanje, razmijenu ideja i neke nove suradnje.

#CLINKproject ima za cilj povezivanje mladih s akterima kulturnog nasljeđa, te produbljivanje veza među ljudima iz 10 zajednica unutar 7 država Europske unije i Zapadnog Balkana. Projekt kroz svoje aktivnosti podiže svijest o kulturnom nasljeđu pojedinih zemalja, ali i vezama i mjestu koje njihovo vlastito kulturno nasljeđe zauzima na tapiseriji bogatog i raznovrsnog kulturnog nasljeđa Europe.

Kratku biografiju i prezentaciju svih panelista možete pronaći na linkovima ispod:

Amra Šarančić Logo, fasilitator – BIO

Amra Šarančić Logo, fasilitator – PREZENTACIJA

Dženana Dedić, LDA Mostar (organizator) – BIO

Dženana Dedić, LDA Mostar (organizator) – PREZENTACIJA

Aida Bičakčić, panelist – BIO

Aida Bičakčić, panelist – SIŽE PREZENTACIJE

Senada Demirović Habibija, panelist – BIO

Senada Demirović Habibija, panelist – PREZENTACIJA 

Senada Demirović Habibija – panelist – SIŽE PREZENTACIJE

Boris Trapara, panelist – BIO

Boris Trapara, panelist – PREZENTACIJA

Edin Pandur, panelist – BIO

Edin Pandur, panelist – PREZENTACIJA

PROGRAM FORUMA

Related Posts